Reisefeber drivs genom Resia AB som fr o m 20 maj är i rekonstruktion: Läs mer här

Akkurat nå er det mange som kontakter oss, og våre svartider på telefon og e-post er derfor lengre.

Spørsmål og svar

Informasjon fra UD

Hellas stenger alle hoteller
Greske myndigheter har besluttet at alle hoteller skal holdes stengt til og med 30. april 2020. Det innebærer at vi ikke har noen reiser til Hellas før 1. mai 2020.

UD fraråder reiser til alle land
Den 14. mars 2020 besluttet UD å fraråde alle utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige. Frarådingen gjelder inntil videre.

Hongkong innfører innreiseforbud
Regjeringen i Hongkong innfører innreiseforbud fra og med 25. mars for alle reisende som ikke er bosatt i Hongkong. Innreiseforbudet gjelder ikke i reisende fra Fastlands-Kina, Macao eller Taiwan.

Kypros stenger alle hoteller
Kypriotiske myndigheter har besluttet at alle hoteller skal holdes stengt til og med 30. april 2020. 

Spania har iverksatt to ukers karantene
Spanske myndigheter har innført en to uker lang karantene for å minske spredningen av koronaviruset. Karantenen startet mandag 16. mars. Alle oppfordres til å holde seg innendørs. Det er kun tillatt å forflytte seg til dagligvarebutikker, lege/helsevesen, jobben eller andre samfunnsviktige funksjoner. Restauranter og museer holdes stengt. Spanias grenser og flyplasser er fortsatt åpne.

Kypros har iverksatt omfattende innskrenkninger for innreise
15. mars kl. 01.00 innførte Kypros innreiseforbud for alle reisende som ikke er kypriotiske statsborgere, er bosatt i republikken Kypros eller er EU-statsborgere som arbeider på Kypros.

Danmark har stengt  grensene sine
14. mars kl. 12:00 stengte Danmark sine grenser. Ikke-danske medborgere som vil reise inn i Danmark, må regne med å bli nektet innreise ved landets grenser. Grensestengningen gjelder t.o.m. 13. april.

Tsjekkia innfører innreiseforbud for reisende fra Norge
Tsjekkia erklærte 12. mars 2020 en 30 dagers unntakstilstand grunnet spredningen av virussykdommen Covid-19 og har stoppet innreiser for alle utenlandske statsborgere fra det de betegner som høyrisikoland. Tsjekkiske statsborgere og utenlandske statsborgere med oppholdstillatelse for Tsjekkia er unntatt.

USA har innreiseforbud for reisende fra Europa og Schengenområdet
USA innførte 13. mars innreiseforbud for reisende fra Schengenområdet. Innreiseforbudet gjelder i 30 dager.

For aktuell informasjon om reiser og det nye koronaviruset:
Les mer her

 

Spørsmål og svar

Info vedrørende UDs fraråding av reiser til alle land.

Grunnet den raskt endrende og usikre situasjonen som råder for reisende som følge av det nye koronaviruset fraråder UD unødvendige reiser til samtlige av verdens land. Frarådingen gjelder t.o.m. 14. april.

1. Hva gjelder hvis jeg har bestilt en reise til et område eller land som UD fraråder å reise til kommende høst eller vinter? 
Vi anbefaler deg å se an utviklingen av situasjonen, følge med på nyhetene og eventuelt sjekke med oss nærmere avreise. Akkurat nå behandler vi i første omgang reiser med avreise innen de nærmeste dagene.

2. Jeg vil avbestille mot avbestillingsbeskyttelse; hva gjelder?
Vi anbefaler deg å avvente hendelsesforløpet, følge med på nyhetene og vente med avbestillingen hvis den ikke er nødvendig. Hvis du vil avbestille reisen din mot avbestillingsbeskyttelse, kan du lese mer via lenken nedenfor: Reisefeber Avbestillingsbeskyttelse

3. Hva gjelder hvis jeg har kjøpt en reise uten Avbestillingsbeskyttelse?
Hvis du har kjøpt en reise uten avbestillingsbeskyttelse, gjelder ordinære av- og ombestillingsregler.

4. Jeg har avbestilt reisen min; når kan jeg forvente tilbakebetalingen av reisen?
Grunnet situasjonen med det nye koronaviruset har vi i dag lengre behandlingstider. Vi arbeider med å effektuere tilbakebetalinger så fort vi kan, men i den rådende situasjonen må vi avvente bekreftelse fra så vel myndigheter som samarbeidspartnere, leverandører og distributører. Behandlingstiden for tilbakebetalinger kan nå komme opp i 6–8 uker, i visse tilfeller mer.

5. Jeg har fått et forslag på ombestilling, men de nye foreslåtte reisetidene passer meg ikke.
De nye foreslåtte tidene er blitt sendt deg per e-post. Svar på denne e-posten og fortell at tidene ikke passer for deg, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig med forslag på nye tider.

Akkurat nå lengre svartider på telefon og e-post
Grunnet situasjonen med det nye koronaviruset har vi i dag lengre svartider på telefon- og e-posthenvendelser. Hvis reisen din påvirkes av innstilte reiser eller fly, vil vi kontakte deg så snart vi kan. Vi kontakter alle reisende som påvirkes, i tur og orden – med førsteprioritet på avreiser nærmest i tid. 

Akkurat nå lengre behandlingstid for tilbakebetalinger
Grunnet situasjonen med det nye koronaviruset har vi for tiden lengre behandlingstid for tilbakebetalinger. Vi arbeider for å effektuere tilbakebetalinger så raskt vi kan, men i den rådende situasjonen må vi avvente bekreftelse fra så vel myndigheter som samarbeidspartnere, leverandører og distributører. Behandlingstiden for tilbakebetalinger kan for tiden komme opp i 6–8 uker, i visse tilfeller mer.

 

Fant du ikke det du søkte?

Kontakt kundeservice