Spar tid

Bestill enkelt med personlig service

Rask tilbakemelding

Unikt tilbud utarbeidet for dere

Samarbeider med de beste

Gruppereise & Firmatur Istanbul

Har du og reisefølget ditt snakket om å oppleve noe annerledes? Bestill en gruppereise til Istanbul, og dere får en herlig miks av Orienten og moderne storby.

Hvorfor skal man bestille en gruppereise hos oss?
Les mer om firmaturer med Reisefeber her.

Se nedenfor: Forslag om aktiviteter som gruppereisen/konferansen deres kan inneholde 

Første gang du stopper opp for å lytte til bønneutropene, kjenner du virkelig at du er på grensen mellom Europa og Asia. Alle de opplyste moskeene og bygningene gjør Istanbul akkurat så vakker som alle reiseguider lover. Galatabroen, som spenner over elvemunningen Gylne horn, har hele underetasjen fullstappet av restauranter. Slå dere ned på en av dem, og dere får en minneverdig stund med utsikt over Bosporus, Den blå moskeens seks minareter, den hektiske båttrafikken og fiskesnørene fra alle fiskerne som står en etasje opp. Plutselig får kanskje noen napp, og da kan du se fangsten hales opp på kloss hold. 

Severdighetene er mange og imponerende, og vi anbefaler en byrundtur der du får høre historien bak alle landemerkene: Den blå moskeen, Hagia Sofia, Basilikasisternen, Topkapi-palasset og Grand Bazaar. Bli ikke forbauset hvis selgeren på basaren vil by deg på eplete mens du lurer på om akkurat denne varen er en fin gave å ta med seg hjem. Visst er de pågående, men de fleste aksepterer helt greit et vennlig nei takk. Om kvelden yrer de mange og trange smugene av mennesker. Restaurantene ligger tett, og bordene bugner av fristende meze — Tyrkias lekre småretter.

Opplev mer i Istanbul
City sightseeing Istanbul
City sightseeing Istanbul

På en klassisk sightseeing besøker man Hagia Sophia, som en gang i tiden var verdens største kirke og som i dag er en fint museum. Den blå moskeen ligger like ved, og har man tid og litt tålmodighet, anbefaler vi å gå inn og se nærmere på denne moskeen fra starten av 1600-tallet. Like rundt hjørnet ligger det det tidligere Konstantinopels midtpunkt — Hippodromen. Denne rytterstasjonen ble bygget på slutten av 100-tallet og var et svært sentralt sted i byen. Vi anbefaler å inkludere et besøk i den underjordiske Basilikasisternen — det største vannreservoaret bevart fra det østromerske riket. Dagen avsluttes med et besøk på Grand Bazaar.

Gruppen har god mulighet selv å skreddersy sin egen sightseeing! Halv- eller heldagstur, her finns et utall av interessante steder og monumenter. Et besøk i et av de største og mektigste palassene i verden — Topkapi — kan med fordel inkluderes.

Tyrkisk bad (hamam)
Tyrkisk bad (hamam)

Istanbul er kjent for sine hamamer. Benytt anledningen til å prøve et ekte tyrkisk bad når du er er i denne byen! Vi anbefaler Cağaloğlu Hamami, en vakker marmorbygning som er over 300 år gammel. Den ligger kun ti minutters spasertur fra Hagia Sofia.

Utflukt til vingård
Utflukt til vingård

Dere blir hentet med buss i Istanbul og reiser cirka ti mil mot Takidag. En vinekspert ønsker velkommen og viser dere alle trinnene i vinproduksjonen. Etterpå spiser dere lunsj, og så er det tid for vinsmaking. Til den serveres diverse oster.

Kryddmarkedet
Kryddmarkedet

Å besøke kryddermarkedet i Istanbul hører med. Spesielt hvis du er her for første gang. Her kappes de perfekte kryddersalgsbodene med gullbutikker og salgsboder for orientalske tesorter, turkish delight, fisk og suvenirer. Vi anbefaler at dere besøker kryddermarkedet en hverdag; på lørdagene kommer nemlig mange av Istanbuls innbyggere og gjør sin ukehandling, og da blir det veldig trangt i gangene.

Basilikasisternen
Basilikasisternen

Å komme ned i denne vel bevarte underjordiske sisternen er som å begi seg rett inn i en svunnen tid. Sisternen ble bygget på 530-tallet, først og fremst for å forsyne det tilliggende palasset med vann. Man kaller iblant denne vannreservoaret for “det sunkne palass” eller “Yerebatan Sarayı”. Her nede finner man en svært vakker sisterne, bygget som et palass, med 336 søyler. Da den var i bruk, rommet den 80 millioner liter vann, men idag er den nesten helt tom. Et must på gruppereisen!

Cruise på Bosporus
Cruise på Bosporus

Når man reiser i gruppe, kan man leie en egen privat båt og ta seg et cruise i Bosporosstredet uten å bli ruinert. Sammen med en guide hopper dere om bord i havnen Eminönü og legger ut på denne gamle vannveien, som fungerer som en bindeledd mellom Marmarahavet, Egeerhavet og Svartehavet. Fra båten har dere en fantastisk utsikt over byen og dens fornemme forsteder. Dere ser tyrkiske borger, ottomanske sultanpalass, parker, vakre villaer og moskeer. Er dere heldige, kommer delfinene og holder dere med selskap. Hvis dere ønsker det, kan dere kombinere båtturen deres med en stopp på den asiatiske siden for en lunsj på en av Bosporos’ berømte fiskerestauranter.

Se mer
Lukk

{{::webSiteStrings.booking_request}}

{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent_text}}
{{::webSiteStrings.booking_request_not_sent}}
"Gruppereiser/Reisefeber gjøre det enkelt for oss bestille reiser, så vi kan ha fokus på hva vi skal oppnå med reisen. Vi opplever hyggelig service, med en positiv innstilling og god kunnskap"
Henning Owren, Ikomm
"Dette ble en strålende tur med et veldig fint opplegg. Takk for god hjelp i forkant og tips til aktiviteter og restauranter. Foruten dette ble vi møtt av en veldig behjelpelig dame på flyplassen når vi ankom og som guidet oss igjennom London på vei til hotellet."
Stian U. Skageng
"Vi er kjempefornøjd med din jobb, så vi bruker Reisefeber gjerne igjen."
Bente Larsen Hult, Apis Installasjon
"Det var fantastisk - alt gikk på skinner. Fly, buss, hotell, buss och fly igjen. Rett og slett befriende enkelt!"
Ove Vik, eRate
"Vi takker for god tilrettelegging fra deg og dine kolleger og kommer ta kontakt om vi skal gjenta en utenlandsreise ved en senere anledning."
Leif Harall Salomonsen
"Alt som dere har ordnet/organisert for oss har fungert hele tiden. Marta og dere andre tusen takk!"
Baard Nordby, Lofoten Industri AS
"Likevel har jeg bare fått gode tilbakemeldinger fra alle om at det var en kjempefin tur. Så vi kommer gjerne tilbake til deg og dine med forespørsler en annen gang. Tusen takk for et hyggelig og godt samarbeid."
Jan, Oleana AS
"Vi har hatt en helt fantastisk flott tur, alt var lagt opp og klart, kan ikke beskrives må kun oppleves. Tusen takk for god hjelp og rask feedback når vi lurer på noe. Dere har vært veldig flinke med å arrangere turen. Sier ifra neste gang vi skal på tur!" "
Kim Eriksen, Autobenz
OBS!

Om du har bestilt to enkeltbilletter: Hvis den ene flyvningen av en eller annen årsak ikke gjennomføres som planlagt, så avbestilles/endres ikke den andre flyvningen automatisk. Du må da selv endre billetten. Hvis det ikke er mulig å endre billetten står du selv for kostnaden.