Spar tid

Bestill enkelt med personlig service

Rask tilbakemelding

Unikt tilbud utarbeidet for dere

Samarbeider med de beste

Gruppereise & Firmatur Gdansk

Gdansk i Polen er en av våre mest populære destinasjoner for både firmaturer og gruppereiser.

Havnebyen Gdansk ligger vakkert til ved sydkysten av Østersjøen og er i dag et ofte etterspurt reisemål, siden flytiden hit er kort og fordi gruppereiser til Gdansk er rimelige sammenliknet med til mange andre av Europas byer. Her kan man finne hotell i en høy standard til en lavere pris enn i øvrige deler av Europa. Men mange velger også å reise på firmatur til Gdansk for dens historiske severdigheter, de koselige kvartalene i gamlebyen og det frodige kafé- og restaurantlivet. Hvert år i desember kommer flere tusen besøkende til byens julemarked for å delta i festlighetene som finner sted blant de statlige 1600-tallsbygningene. Her kommer dere garantert i julestemning, kan kjøpe med dere gaver hjem og nyte gløgg og andre spesialiteter.

Hvorfor skal man bestille en gruppereise hos oss?
Les mer om firmaturer med Reisefeber her.

Mange besøker Gdansk i kombinasjon med de to nabobyene Sopot og Gdynia, det såkalte trebysområdet. Gdansk byr på flere historiske minnesmerker, og i Sopot kan man finne langstrakte, hvite strender. Sopot var en av de byene som ble skånet fra andre verdenskrigs bombing, og gatene er kantet av de gamle fine husene, som i dag er restaurert.

De mange århundrene som en av de mest betydningsfulle hansabyene har gitt byen et spesielt preg. De velstående utenlandske kjøpmennene har satt spor etter seg og gjort at arkitekturen ikke er typisk polsk. Andre berømte landemerker er Mariakirken, eller Bazylika Mariacka, som den heter på polsk, er berømt som verdens største teglsteinskirke. Ta deg opp i det 80 meter høye tårnet og beundre Gdansk ovenfra. Halvøya Westerplatte er verd et besøk hvis du liker historie; her ble nemlig det første slaget mellom polske og tyske tropper utkjempet i starten av andre verdenskrig. Men historiens vingeslag føles også midt inne i sentrum, ta en spasertur langs Kongeveien og gå i samme fotspor som de kongelige prosesjonene og paradene en gang i tiden gikk. Spaserturen tar deg forbi torturhuset, fengselstårnet, det vakkert dekorerte złota Brama (“Golden Gate”) og den berømte gaten Dluga, der du kan se de vakre husfasadene som skriver seg fra 1300-tallet.

Opplev mer i Gdansk
Sightseeing Gdansk
Sightseeing Gdansk

Gåtur er den beste måten å kjenne severdighetene, historien og atmosfæren i Gdansk. Alle severdighetene er nær hverandre. For de kunst- og kulturintresserte har Gdansk flere historiske bygninger og monumenter å tilby, f.eks. St. Mary’s Church og det gotiske Artus Court. Vår guide vil dele noen fascinerende historier og fakta, så man vil huske Gdansk for lenge tiden etter din tur.

Utflukt til sopot
Utflukt til sopot

I Sopot, det populære Baltiske feriestedet, er kjent for de vakre strendene. Her kan man slappe av og nyte en spasertur på den lengste tre-piren i Europa. I byens hovedgate – Bohaterow Monte Cassino Street – finnes masse stemningsfulle restauranter og fortryllende kaféer. ”The Crooked House” i Sopot er en riktig turistattraksjon, og vi anbefaler et besøk i huset for lunsj. I feriestedet Sopot ligger en park langs full lengde av sjø strand. Man har sjanse til å spase ut på den lengste trebrygge i Europa. Bryggen beløper seg omtrent 511 meter i sjøen og gir sine besøkende spennende utsikt over byen og kysten.

Malbork Borg
Malbork Borg

Borgen i Malbork (ca 65 km fra Gdansk, ca 1 time kjøring) ble bygget i Preussen av rydderer av Teutoniske Orden. Orden kalt den Marienburg, bokstavelig "Marias borg". Byen som vokste rundt den ble også kalt Marienburg, men i 1945 ble den igjen, etter 173 år, en del av Polen og kjent som Malbork.

Borgen er et unikt eksempel på middelaldersk festning, og den er den verdens støste murstein gotiske borgen. UNESCO har oppført borgen og dens museum som verdensarvsteder.

{{::webSiteStrings.booking_request}}

{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent}}
{{::webSiteStrings.booking_request_sent_text}}
{{::webSiteStrings.booking_request_not_sent}}
OBS!

Om du har bestilt to enkeltbilletter: Hvis den ene flyvningen av en eller annen årsak ikke gjennomføres som planlagt, så avbestilles/endres ikke den andre flyvningen automatisk. Du må da selv endre billetten. Hvis det ikke er mulig å endre billetten står du selv for kostnaden.